Schoonmaken met azijn en baking soda

Wat als we je vertelden dat je maar twee ingrediënten in huis hoeft te hebben om het grootste deel van je huis schoon te maken? Ja het is baking soda en keukenazijn! Hoe werkt schoonmaken met zuiveringszout en keukenazijn?

Voor een goed huishouden is Schoonmaakazijn eigenlijk een onmisbaar product. Of het nu gaat om kalkverwijdering, reiniging of om geur verdrijving, Schoonmaakazijn is voordelig en hoort in ieder huishoudkastje thuis. Hieronder vindt u een greep uit de toepassingen die in ieder huishouden voorkomen.
Om uw apparaten (oa. koffiezetapparaat, waterkoker) te ontkalken kunt u Schoonmaakazijn gebruiken. De Schoonmaakazijn verdunnen met water, een nachtje laten inwerken en daarna naspoelen met water. Ook uw kranen en de douchekop kunt u ontkalken met heet water en een scheut Schoonmaakazijn.


Om te begrijpen waarom het helpt om te weten hoe de reactie van zuiveringszout en azijn werkt. Zuiveringszout (ook wel natriumbicarbonaat genoemd) ofwel baking soda is een basis en basen willen een proton. Azijn is een zuur en zuren hebben een proton waar ze vanaf willen. De bruisende chemische reactie die je ziet wanneer je baking soda en azijn mengt, is de uitwisseling van die protonen, waarbij koolstofdioxide in de vorm van bruisend schuim wordt geproduceerd en water achterblijft. Dus wat erachter blijft is in wezen gewoon water! Dus hoewel de combinatie krachtig is, is het niet iets dat je van tevoren kunt maken en in een spuitfles kunt bewaren.

Is het gevaarlijk om azijn en baking soda te mengen?
Helemaal niet. Bij het mengen van bleekwater en ammoniak kan het giftige en soms fatale chlooramine gas vrijkomen , zuiveringszout en azijn zijn totaal verschillend. De reactie die je krijgt door het mengen van deze twee verbindingen veroorzaakt het vrijkomen van kooldioxidegas, hetzelfde gas dat we uitademen uit ons lichaam. Er zit al veel kooldioxide in de lucht. Als je zich toch zorgen maakt, zorg er dan voor dat je het in een goed geventileerde ruimte gebruikt.

Het is bijna moeilijk te geloven: door twee ogenschijnlijk milde producten te combineren, kun je de meeste van de moeilijke klusjes in je huis klaren. Maar feit is dat baking soda en azijn meestal het enige koppel is dat je nodig hebt om je huis schoon te maken. Het geheim zit hem in hoe je de twee toepast. Zolang je deze recepten echter onthoudt, heb je altijd een krachtig schoonmaakmiddel in huis, voor de meest vuile karweitjes.

 

Reinigen met zuiveringszout en azijn RVS spoelbak

1. Fris een afvoer op (en laat een roestvrijstalen gootsteen glanzen).
In plaats van agressieve chemicaliën te gebruiken die mogelijk de leidingen kunnen beschadigen, kun je de afvoer ontstoppen en opfrissen door er een ½ kopje zuiveringszout en 1 kopje azijn in te gieten. Bewaar altijd de verhouding een deel zuiveringszout tot twee delen azijn. Het mengsel zal bruisen en borrelen, waardoor alles weer heerlijk schoon word. Spoel daarna een paar minuten met zeer heet water en laat daarna even het koude water lopen.

Maak van de gelegenheid gebruik om, terwijl het oppervlak vochtig is, extra zuiveringszout in de bak van de gootsteen te strooien, en scrub het goed met een schrobborstel of sponsje. De licht schurende eigenschappen van zuiveringszout helpen om vastzittende smurrie en vlekken te verwijderen.

2. Los kalk op.

Hardnekkige kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon! Leg een met azijn gedrenkte doek of keukenrol op het aangetaste gebied en laat het een paar uur zitten. Verwijder de doek, schrob met een pasta van zuiveringszout (een mengsel van droog zuiveringszout en net genoeg water om een pasta achtige consistentie te creëren), besproei licht met azijn en veeg schoon.

3. Vlekken in tapijt verwijderen.

Met dit reinigingsmiddelen in je kast, hoef je niet ineen te krimpen als iemand een beetje drank op je tapijt morst . Maak een pasta met zuiveringszout en een kleine hoeveelheid azijn en dep deze met je vingers op het bevlekte tapijt. Laat het mengsel een nacht rusten en drogen, en zuig vervolgens de resten op. Voordat je deze tip op een groot gebied uitprobeert, moet je het eerst testen op een klein, onzichtbaar stuk tapijt. Als alles er proper uitziet, behandel dan de rest van je vlek.

4. Dood schimmel in je vaatwasser.

De reinigende en geurverdrijvende eigenschappen van zuiveringszout en azijn doen wonderen voor je was. Voeg ½ kopje zuiveringszout toe aan je wasmiddel om het reinigingsvermogen te vergroten. Een kopje azijn erbij gieten tijdens de spoeling zal helpen om alles te doen glanzen.

5. Voegen schoon maken.

De schurende eigenschappen van zuiveringszout geven meer spierkracht aan je eigen schrobwerk. Maak een pasta met zuiveringszout en water, schuur hiermee de voegen en besproei licht met azijn, spoel het daarna grondig af. Door het bruisende efect worden je voegen weer mooi schoon.

6. Weg met smurrie op potten en pannen.

Opgedroogde voedseldeeltjes, aangekoekt vuil en verbrande etensresten kunnen vaak moeilijk schoon te maken zijn, maar ze zijn geen partij voor dit machtige stel. Strooi zuiveringszout op vochtige (niet natte) potten en pannen, sproei met azijn en daarna met een schuurspons afnemen. De lichte schuimende werking zal een deel van het taaie vuil wegnemen.

7.Boost wasmiddel.

Het klinkt misschien als een cliché, maar als je een halve kop baking soda toevoegt aan je gebruikelijke hoeveelheid vloeibaar wasmiddel, krijg je echt een helderde was. De baking soda verzacht ook het water, waardoor je eigenlijk minder wasmiddel gebruikt. Het toevoegen van 1/2 kopje zuiveringszout in je machines verhoogt ook de potentie van bleekmiddel, dus je hebt slechts de helft van de gebruikelijke hoeveelheid bleekmiddel nodig.

8. Douchekop schoonmaken.

Als je in een gebied met hard water woont, is het bijna onmogelijk om te voorkomen dat er na verloop van tijd kalk en mineralen op je douchekop verschijnen. Hij kan zelfs verstopt raken door de kalk. Maar zuiveringszout en azijn kunnen er ’s nachts voor zorgen dat hij weer als nieuw word.!
Plaats je douchekop in een grote ritssluitingszak en giet er voldoende witte azijn in om hem te bedekken. Sluit de zak af en laat hem een nacht staan. Verwijder ’s ochtends de douchekop en strooi wat zuiveringszout over het oppervlak. Terwijl de douchekop doorweekt, breekt de azijn het harde water en hardnekkige vlekken af. Door de baking soda aan het einde van het weken toe te voegen, ontstaat die bruisende chemische reactie die ik hierboven noemde om een beetje extra kracht te geven. Als de belletjes ophouden, gebruik dan een oude tandenborstel om de douchekop goed te schrobben en spoel hem daarna schoon met warm water.

9. Maak je toiletpot schoon.

Spuit de binnenkant van je toiletpot in met witte azijn tot hij helemaal nat is. Strooi vervolgens een behoorlijke hoeveelheid zuiveringszout op het natte oppervlak en spuit indien nodig een beetje meer azijn om de reactie te starten. Wacht een minuut of twee en schrob de toiletpot dan grondig met een toiletborstel.

10. Schimmel in de badkamer.

Iedereen kent het wel schimmelplekken in de badkamer op je kitranden. Je kunt dure hardekkige producten kopen zoals HG, maar deze zijn echt niet fijn te gebruiken als je niet goed kunt ventileren. Ze hebben een zeer zware geur, die meteen op je adem slaat. Maak weer een papje van baking soda met een beetje water, schrob dit even goed in, sproei er schoonmaakazijn op, en laat het goedje zijn werk doen. Speol het daarna af met schoon water, en je kitranden en voegen zijn weer heerlijk schoon en wit.

11. De aangekoekte oven schoonmaken.

Iedereen kent het wel een vieze aangekoekte oven! Niet schoon te krijgen met staalwol, noch met een schuurspons. Ook hier bied dit duo weer een oplossing. Strooi wat baking sodaop de bakplaat, of maak een papje van baking soda met water, en breng het me een sponsje aan op de wanden. spuit in met azijn en laat het een nachtje inwerken. Is het niet helammal weg, herhaal het nog een keer op de achtergebleven plekken. Haal de resjes weg met een keukenrol, de rest met schoon water naboenen. Ook de pitten van je gasfornuis kun je op deze manier schoonmaken, ze blinken weer als nieuw.

12. Zilver en koper poetsen.

Er zijn verschillende manieren om aanslag te verwijderen en zilver te laten glanzen . Een methode is om een pasta te gebruiken die is gemaakt van een deel water en drie delen baking soda, zodat je een papje hebt. Poets hier je koper en zilver mee zoals je gewend bent. Spoel het af en gebruik een schone doek om het glanzend te drogen.

13. Voedsel en gebruik van azijn en baking soda.

Twee eetlepels keukenazijn gemengd met een halve liter water zullen ook effectief pesticiden uit fruit en groenten verwijderen.

Als het aan eieren wordt toegevoegd, maakt baking soda omeletten luchtiger. Voeg gewoon een halve theelepel per drie eieren toe.

Maak vlees mals en dood bacteriën door het vlees in azijn te marineren; balsamicoazijn geeft ook een lekkere smaak. Vlees moet je voor het koken maximaal 24 uur in een kwart kopje azijn en kruiden marineren.

Eieren kunnen kapotgaan tijdens het koken. Om ze intact te houden en om de eieren gemakkelijker te kunnen pellen , voegt u een eetlepel witte azijn toe voor elke liter water.

Verspil geen saladedressing of mayonaise die op de bodem van de pot achterblijft. Door een paar druppels azijn in de pot te schudden, komt het er gemakkelijker uit.

Helpt kaas langer mee gaan door hem in een met azijn gedrenkte doek of keukenpapier te wikkelen om schimmelvorming te voorkomen. Plaats de verpakte kaas in een luchtdicht bakje en bewaar in de koelkast

Om de helderste, streeploze kleuren te krijgen bij het verven van paaseieren, combineer je een theelepel azijn met een half kopje heet water en kleurstof.

14. Persoonlijke hygiëne en gezondheid.

Zuiveringszout kan worden gebruikt als droogshampoo om roos te bestrijden. In plaats van traditionele shampoo, masseer zuiveringszout op de hoofdhuid.

Een wekelijkse spoeling van een kopje appelciderazijn is een andere effectieve methode om roos te bestrijden , en het helpt ook om aanslag te verwijderen en glans te geven.

Verzacht het haar en bestrijd gespleten haarpunten door zuiveringszout aan haarconditioner toe te voegen. Dek af met een dop voor maximaal 20 minuten alvorens te spoelen.

Maak haarborstels en kammen schoon met een theelepel zuiveringszout en een beetje warm water. Grondig spoelen.

Verzacht irritatie van insectenbeten, inclusief muggenbeten , door een pasta van zuiveringszout en water aan te brengen of door te deppen met een in azijn gedrenkt watje.

Bestrijd brandend maagzuur door een combinatie van een halve theelepel zuiveringszout en een half kopje water te drinken.

Geniet thuis van een spabehandeling door een ontspannend bad te nemen met een half kopje zuiveringszout erin. Een andere optie is om te baden in een warm bad dat een half kopje azijn gebruikt om de dode huidcellen te verzachten en te verwijderen.

Maak tandenborstels schoon door ze een nacht te laten weken in een combinatie van een kwart kopje zuiveringszout en een kwart kopje water.

Een voetbad van 20 minuten in een deel azijn en twee delen warm water kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het verzachten van de voeten.

Zuiveringszout is een milde scrub voor de huid. Combineer drie delen zuiveringszout met een deel water en breng het vervolgens met cirkelvormige bewegingen aan. Grondig spoelen.

Wekelijks poetsen met een in azijn gedompelde tandenborstel kan helpen de adem op te frissen en de tanden witter te maken.

Help de nagellak langer mee te gaan door je nagels met azijn af te vegen voordat je de kleur aanbrengt.

15. Huisdieren.

Door zuiveringszout rond de voerbak van een huisdier te strooien, kan ongedierte worden afgeschrikt.

Een laagje zuiveringszout onder de kattenbakvulling kan geurtjes in de kattenbak helpen verminderen .

Mensen kunnen zuiveringszout gebruiken om een tandpasta te maken om de tanden van hun huisdier te poetsen.

Honden besproeien met witte azijn verdund met water kan helpen vlooien af te weren en hun vacht te laten glanzen.

16. Rond het huis.
Groene aanslag, algen en onkruid kunt u behandelen met onverdunde Schoonmaakazijn, lekker laten intrekken. De groene aanslag is na een dag verdwenen. Als de zon schijnt gaat het nog sneller. Eventueel kunt u een hogedruk spuit of drukpomp gebruiken.

Ideaal voor uw terras, dakpannen en tuinmeubelen. Kijk wel uit voor kalkhoudende stenen en uw gras, dat wordt bruin als er Schoonmaakazijn op komt.

Kalkaanslag, bruine randen, algen en ander vuil op de romp van uw boot verwijdert u met onverdunde azijn en een spons of doek. Het onder water gelegen deel van het schip kan ook met groene zeep en veel Schoonmaakazijn gereinigd worden. De aanslag en organismen gaan dood door het zuur van de Schoonmaakazijn. De Schoonmaakazijn wel laten intrekken en daarna afspuiten of borstelen.

Ook in de caravan kunt u Schoonmaakazijn voor veel doeleinden gebruiken, eigenlijk net als thuis en op de boot.

Uw ramen lappen met een emmer water, spiritus en een flinke scheut Schoonmaakazijn.

Mierenpaden kunnen bestreden worden met Schoonmaakazijn.

 17. Overige tips.

Perzische tapijten kunt u tegen motten beschermen door af en toe te sproeien met een oplossing van water en een scheutje Schoonmaakazijn.

Een nieuwe zeemlap een nachtje in Schoonmaakazijn en water leggen voordat u de zeem gebruikt. Zeemlappen blijven zacht als u ze uitspoelt met Schoonmaakazijn en water.

Schoonmaakazijn verwijdert cementvlekken.

Aluminium pitten van uw gasfornuis een nacht laten weken, daarna met zeep en staalwolsponsje schoonmaken.

Epoxy haalt u van uw handen met behulp van Schoonmaakazijn.

Kattenpies op tapijt deppen met keukenrol en daarna besprenkelen met azijn.

Vieze bloemenvazen een nachtje in Schoonmaakazijn en water laten staan, met de afwasborstel langs de binnenkant en uw vaas is weer kraakhelder en schoon.

 

Schoonmaakazijn is een wondermiddel in en rondom je huis! De gekste vlekken verdwijnen en alle oppervlaktes worden brandschoon.

Azijn bestaat al duizenden jaren. Het is een uiterst veelzijdig en goedkoop middel dat voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt. Schoonmaakazijn is biologisch afbreekbaar en heeft geen nadelige werking op het milieu. Schoonmaakazijn kan zelfs een deel van de gebruikelijke was- en schoonmaakmiddelen vervangen.
Schoonmaakazijn wordt uitsluitend als reinigingsmiddel gebruikt en niet bij de bereiding van voedsel. Schoonmaakazijn heeft een zuurgraad van 8% wat een stuk hoger is dan de natuurazijn voor het bereiden van voedsel.

© N.A. ten Hoeve 08\08\2008

Sorteer op

Aktie schoonmaak pakket OP=OP

Betaalbare tand implantaten

Health & Aesthetics

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Le Serail Marseille zeepvlokken

Le Serail Marseille Zeep

Turkse wijnen

© 2008 - 2024 VitexNatura Natuurlijk gezond! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel